Dita ndërkombëtare e Gruas e cila shënohet me 8 Mars është datë e njohur në mbarë botën si ditë e shënuar për arritjet kulturore, ekonomike dhe politike të grave. Përderisa disa vende të botës e festojnë këtë datë, 8 Marsi historikisht është përcjellë edhe me protesta dhe marshe në kërkim të drejtave të barabarta për gratë.

Kjo ngjarje zë fill më 8 mars 1857, kur rrobalarëset e Nju ­Jorkut u ngritën në protestë për të drejtat e tyre kundër shtypjes e shfrytëzimit të egër që u bëhej atyre dhe fëmijëve në punë.

Grate e Bashkise Dropull festojne dhe ju urojne Gezuar 8 Marsin !

GreekAlbaniaUSA