Sot, ne Diten Nderkombetare te Pastrimit, Bashkia Dropull ka kryer nje aksion per pastrimin e ambjenteve publike. Ka qene vet Kryetari i Bashkise,z. Dhimitraq Toli,Administratori i Dropullit te Siperm z.Thanas Kuremeno  ,te cilet  bashke me punonjesit e sektorit perkates, kane pastruar ambjente publike ne shume zona te territorit te Bashkise.
  Me kete rast, kane qene shume banore te zones, te cilet i jane pergjigjiur pozitivisht thirrjes publike te Bashkise Dropull,dhe, kane pastruar ambjente neper fshatra dhe rreth banesave te tyre.
   Me rastin e Dites Nderkombetare te Pastrimit, ky aksion eshte kryer ne 158 shtete, ku kane marre pjese miliona vullnetare. Nisma eshte iniciuar nga Levizja Boterore ” Let’ s It World” me ndermjetesimin e UNEP.
GreekAlbaniaUSA