Nderuan me pjesemarrjen e tyre, pervec Kryetarit te Bashkise Dropull, zotit Dhimitraq Toli, Konsulli i Pergjithshem i Greqise ne Gjirokaster, zoti Dhimitrios Saharidhis, Prefekti i Epirit, zoti Aleksandros Kahrimanis, Kryetari i Bashkise se Pogonit ne Rajonin e Janines, zoti Kostandinos Kapsalis, Deputetja e Janines me Partine Demokracia e Re, zonja Maria Kefalla, Kryetari i PBDNJ dhe Deputet i Qarkut Tirane, zoti Vangjel Dule, ish ministra dhe ish deputete nga zona e Minoritetit Etnik Grek.
Ne pershendetjen e tij , Kryetari i Bashkise Dropull, zoti Dhimitraq Toli, theksoi se me kete bashkepunim krijohen hapesira dhe horizonte te reja zhvillimi per dy Pogonet. Ndersa, nenvizoi faktin se ne keto tre vite te mandatit te tij , infrastruktura rrugore eshte permiresuar me shume se sa 27 vitet e shkuara te marra se bashku, duke shprehur bindjen se keto perpjekje do te intensifikohen ne te ardhmen e afert.
Njekohesisht, zoti Toli informoi te pranishmit ,se shume shpejt do te investohet fondi prej 150.000 Euro, te cilin e akordoi Ministria e Jashtme e Greqise per permiresimin e infrastruktures rrugore ne Pogon. Ndersa, projekti per rikonstruksionin e 2 km rruge, do te zbatohet nga Bashkia Dropull ne bashkepunim me Ambasaden e Greqise ne vendin tone.
Edhe te ftuarit e tjere ,ne pershendetjet e tyre, theksuan nevojen e rritjes se interesit dhe sigurimin e me shume fondeve per Pogonin.
Organizatoret jane interesuar per nje organizim perfekt te ketij aktiviteti, ku programi artistik nga grupet folklorike respektive, si dhe bukurite natyrore te Skorese , fituan pershtypjet me te mira ne kete dite te shenuar.
   
GreekAlbaniaUSA