Bashkia Dropull edhe Këshilli Bashkiak të premten nderuan me një ceremoni te bukur dy mjekë te shkelqyeshem: Dr. Vasil Jorgji (mjek pediatër) dhe dr.Vasili Labovitin (mjek gjinekolog kirurg), si “qytetarë nderi” (pas vdekjes) të Bashkise Dropull për punën e tyre të veçantë dhe kontributin e tyre të veçantë në shkencën mjekësore dhe te shoqërisë per veprimin te tyre.

Ceremonia u ndoq përveç të afërmve te dy mjekëve, të ftuar zyrtare, mjekët e Spitalit Rajonal «Omer Nishani» dhe qytetarët e thjeshtë për t’u njohur me jetën dhe punën e këtyre dy personaliteteve të vecante. Në emër të familjes Jorgji , pllaqeten e nderit e morri e bija e Vasil Jorgjit , e z.nj. Rita Jorgji (mjek pediatër) dhe nga familja Laboviti nipi i Vasil Labovitit z.Llazi Duka.

Ishte një natë e veçantë e përmendjes jo vetëm të dy mjekëve të shkëlqyer, por dhe te dy njerëzve të rendesishem te cilet përkundër burimeve jo të plota mjekësore në atë kohë, por me pasurinë e njohurive shkencore poseduar dhe vullnet ishin në gjendje jo vetëm për të zhvilluar rrugë të reja në shkencë mjekësore por për të mësuar brezave te se ardhmes solidaritetin, mirësjellje dhe mbi të gjithë njerëzimin!

GreekAlbaniaUSA